Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουλουράκια Πασχαλινά
Υλικά
- 250 γρ. φυτίνη
- 1/2 βούτυρο Κερκύρας
- 4 αυγά
- 11/2 κιλό αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 1/2 κουταλάκι αμμωνία
- 2 βανίλιες
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
- 1/2 ποτήρι γάλα
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- Ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε τη φυτίνη και το Κερκύρας.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη έπειτα τα αυγά και σιγά-σιγά όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι
να γίνει μια σφιχτή ζύμη που να πλάθεται.
- Τα ψήνουμε με μέτριο, προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Τα συγκεκριμένα κουλουράκια είναι πολύ ωραία και η συνταγή ανήκει στην παιδική
μου φίλη Μηλίτσα.
Τη συνταγή συνιστά: η Γιούλη Μποϊντά
|
|