Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τεμπέλικο τσουρέκι(κέικ με μαστίχα και μαχλέπι)
Υλικά
- 500 γρ. φαρίνα
- 2 αβγα
- 1,5 ποτήρι ζάχαρη
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κουταλάκι μαχλέπι σκόνη
- 1 κουταλάκι μαστίχα Χίου σκόνη
- 1 κρόκο αβγού και μαύρο σουσάμι για άλειμμα
|
|
Ετοιμασία
- Χτυπάμε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη και έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα
υλικά.
- Βάζουμε το μίγμα μας σε ένα ταψί, αλείφουμε από πάνω με τον χτυπημένο κρόκο και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Τη συνταγή συνιστά: η Κερσενογλου Ελενη
|
|