Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λουκουμάδες με μίγμα γιαουρτιού
Υλικά
- 2 κούπες γιαούρτι
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
- μόνο του.
- 4 κοφτές κουταλιές ζάχαρη
- 1/4 κούπας κονιάκ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- Σιρόπι:
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στο γιαούρτι, χτυπώντας το μείγμα με ένα σύρμα(αυγοδάρτη).
- Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Σκεπάζουμε το μείγμα με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για δύο ώρες περίπου, ώστε να φουσκώσει.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το μείγμα κουταλιά-κουταλιά(με ένα κουταλάκι του γλυκού), και τοποθετούμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Σιρόπι: Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την κανέλα, μέχρι να δέσει λίγο το σιρόπι, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί.
- Κατεβάζουμε το σιρόπι από τη φωτιά, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει(ώστε να είναι χλιαρό), βουτάμε λίγους-λίγους τους λουκουμάδες για ένα λεπτό και τους πασπαλίζουμε με κανέλα-γαρίφαλο-μοσχοκάρυδο.
Τη συνταγή συνιστά: Η Λένα Π.
|
|