Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λαχανάκια Βρυξελλών με μπέικον
Υλικά
- 1/2 κιλό λαχανάκια Βρυξελλών
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά κόρν φλάουρ
- 2/3 της κούπας γάλα
- 50 γρ. γραβιέρα
- 5 φέτες καπνιστό μπέικον κομμένο σε κομμάτια
- 2 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
- 50 γρ. ψίχουλα ψωμιού
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τα λαχανάκι σε ελαφρά αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα κομμάτια του μπέικον μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα.
- Αφήνουμε την κρέμα μας να σιγοβράσει ανακατεύοντας συνεχώς και όταν πήξει προσθέτουμε την γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
- Βάζουμε σε μία πιατέλα τα λαχανάκι, από πάνω βάζουμε τα κομμάτια του μπέικον και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
- Στο τηγανάκι που κάναμε το μπέικον, σοτάρουμε το σκόρδο και τα ψίχουλα του ψωμιού για μερικά λεπτά και μόλις ξεροψηθούν τα ρίχνουμε πάνω από την κρέμα και σερβίρουμε.
|
|