Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πανεύκολη μηλόπιτα (της Μαρίας)
Υλικά
- 8 μήλα πράσινα σε μεγάλα κομμάτια
- Σφολιάτα
- Μισή κούπα σταφίδες μουλιασμένες σε μαύρο ρούμι
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 2 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο (lurpark)
- Αχνη ζάχαρη
- Κανέλα σε σκόνη
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τα κομματιασμένα μήλα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα ξυλάκια κανέλας.
- Οταν τα μήλα βγάλουν τα υγρά τους προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά το κορν
φλάουρ και στην συνέχεια τις σταφίδες.
- Μόλις το μείγμα πήξει το αποσύρουμε από τη φωτιά (πρέπει μερικά μήλα να έχουν
λιώσει και μερικά άλλα να είναι σε κομμάτια )
- Στρώνουμε την σφολιάτα σε πυρέξ, ρίχνουμε από πάνω τα μήλα και ψήνουμε σε φούρνο 180 C για μισή ώρα περίπου.
- Οταν το γλυκό μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσει λίγο το πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.
Σερβίρουμε! Είναι τέλεια με τον καφέ, αλλά και σκέτη ή με παγωτό μετά από δείπνο.
Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε μικρές μηλόπιτες με τη σφολιάτα και να τις
δώσουμε σνακ στα παιδιά για το σχολείο.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία (δικής της εμπνεύσεως)
|
|