www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρέμα καταλάνα (αυθεντική)


Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • Ξύσμα από μισό λεμόνι
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλλας



Ετοιμασία

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 900 ml γάλα, τα ξύσματα και την κανέλλα.
  2. Μόλις βράσει τραβάμε απ΄τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπασινάκι(μπολ) ανακατεύουμε τους κρόκους με την ζάχαρη πολύ καλά.
  4. Αφαιρούμε απ΄το γάλα την κανέλλα και τα ξύσματα και το προσθέτουμε μέσα στα αυγά κορδόνι(σιγά-σιγά) ανακατεύοντας συνέχεια.
  5. Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά.
  6. Ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με το υπόλοιπο γάλα (100 ml, το ρίχνουμε μέσα στο μίγμα που βράζει και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα αλλά όχι να βράσει.
  7. Σερβίρουμε σε ατομικά φορμάκια, αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ψυγείο(συντήρηση για 3 ώρες περίπου).
  8. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη ακατέργαστη και καίμε με φλόγιστρο ή σε πολύ δυνατό προθερμασμένο γκριλ.
Αν το κάψιμο της ζάχαρης γίνει σε γκριλ με χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει, η κρέμα μας θα έχει γίνει σούπα...
Καλή επιτυχία

Τη συνταγή συνιστά: ο Chef Nannis

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.