Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γρανίτα με μάνγκο
Υλικά
- 2 μεγάλα μάνγκο
- Τον χυμό 1 λεμονιού
- 100 γρ. καστανή ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
- Λίγο αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τα μάνγκο πάνω από ένα μπολ (για να πέφτει μέσα ο χυμός τους) και κόβουμε τον καρπό σε φέτες. (Τα μάνγκο πρέπει να είναι ώριμα δηλ. να έχουν χρώμα κίτρινο-πορτοκαλί και να μυρίζουν έντονα).
- Χτυπάμε τα μάνγκο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
- Προσθέτουμε στον πουρέ, το λεμόνι και λίγο αλάτι.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Μόλις το σιρόπι αρχίσει να βράζει, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ από μάνγκο.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες (μέχρι να κρυώσει).
- Μετά το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη (χωρίς να το σκεπάσουμε).
- Οταν παγώσει καλά, βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη, το σπάμε σε χοντρά κομμάτια, το βάζουμε στο μίξερ και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
- Βάζουμε πάλι το μίγμα μας στην μεταλλική φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες (χωρίς καπάκι).
|
|