www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γρανίτα με μάνγκο


Υλικά

  • 2 μεγάλα μάνγκο
  • Τον χυμό 1 λεμονιού
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • Λίγο αλάτι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε τα μάνγκο πάνω από ένα μπολ (για να πέφτει μέσα ο χυμός τους) και κόβουμε τον καρπό σε φέτες. (Τα μάνγκο πρέπει να είναι ώριμα δηλ. να έχουν χρώμα κίτρινο-πορτοκαλί και να μυρίζουν έντονα).
  2. Χτυπάμε τα μάνγκο στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένας λείος πουρές.
  3. Προσθέτουμε στον πουρέ, το λεμόνι και λίγο αλάτι.
  4. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  5. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να βράζει, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τον πουρέ από μάνγκο.
  6. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες (μέχρι να κρυώσει).
  7. Μετά το βάζουμε σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνουμε στην κατάψυξη (χωρίς να το σκεπάσουμε).
  8. Οταν παγώσει καλά, βγάζουμε το μίγμα από την κατάψυξη, το σπάμε σε χοντρά κομμάτια, το βάζουμε στο μίξερ και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
  9. Βάζουμε πάλι το μίγμα μας στην μεταλλική φόρμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες (χωρίς καπάκι).

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.