 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουρκούτι
Υλικά
- 1 κούπα αλεύρι
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κούπα μπύρα
- αλάτι
- πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία λεκανίτσα κοσκινίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Στο κέντρο κάνουμε μία λακουβίτσα και προσθέτουμε το λάδι και την μπίρα.
- Με τα δάχτυλα παίρνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και το δουλεύουμε μέχρι ο χυλός μας να γίνει λείος.
- Πριν χρησιμοποιήσουμε το κουρκούτι για τηγάνισμα το αφήνουμε για 80 λεπτά περίπου.
To κουρκούτι (ή η κουρκούτη) τηγανίζεται μαζί με το φαγητό το οποίο συνοδεύει (συνήθως κεφτεδάκια τηγανητά).
|
|