Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παγωτό με ψωμί
Υλικά
- 100 γρ. μαύρο σταρένιο ψωμί κομμένο σε φέτες
- 50 γρ. ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας νερό
- 450 γρ. κρέμα γάλακτος
- 75 γρ. άχνη
- 1 φακελάκι βανίλια
|
|
Ετοιμασία
- Αφαιρούμε την κόρα από τις φέτες, τις βάζουμε σε ένα ταψί και τις ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία (σε προθερμασμένο φούρνο) μέχρι να γίνουν φρυγανιές.
- Μόλις κρυώσουν τις χτυπάμε στο γουδί μέχρι να θρυμματιστούν καλά.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τα 50 γρ. ζάχαρης με το νερό και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και προσθέτουμε τα ψίχουλα του ψωμιού. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι τα ψίχουλα να απορροφήσουν όλο τα σιρόπι και να καραμελοποιηθούν.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να γίνουν πολύ λεπτά.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη.
- Προσθέτουμε την άχνη, την βανίλια και τα ψίχουλα του ψωμιού και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μίγμα σε μία τετράγωνη φόρμα παγωτού με καπάκι (χωρητικότητας 1 λίτρου) σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 6 ώρες περίπου. (Δεν χρειάζεται να ανακατεύουμε το μίγμα όση ώρα είναι στην κατάψυξη).
- Μισή ώρα πριν σερβίρουμε βγάζουμε την φόρμα από την κατάψυξη και την αφήνουμε στο ψυγείο.
- Αφαιρούμε την φόρμα και κόβουμε το παγωτό σε φέτες.
Σερβίρεται με σιρόπι σοκολάτας.
|
|