Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κόκκινη πιπεριά γεμιστή με λαχανικά και νουτλς
Υλικά
- 1 κόκκινη πιπεριά μεγάλη
- 50 γρ. νουντλς
- 100 γρ. μανιτάρια φρέσκα ή αποξηραμένα
- 100 γρ. φύτρα φασολιού
- 100 γρ. μπαμπού
- 100 γρ. κουνουπίδι
- 100 γρ. καρότο
- 100 γρ. αρακά
- Λίγο σησαμέλαιο
- Λίγο ξίδι μπαλσάμικο
- Λίγο σουσάμι
|
|
Προετοιμασία
- Ψήνουμε την πιπεριά στη σχάρα ή στο φούρνο, σε δυνατή φωτιά να μαυρίσει, την βουτάμε γρήγορα στο κρύο νερό, την ξεφλουδίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Μουλιάζουμε τα νουντλς σε νερό για 10 λεπτά περίπου (Τα νουντλς δεν βράζονται αλλά τηγανίζονται ή μουλιάζουν για λίγα λεπτά σε χλιαρό νερό).
- Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα νούντλς και ανακατεύουμε να σοταριστούν ελαφρά.
- Προσθέτουμε λίγο σησαμέλαιο, σβήνουμε με λίγο ξύδι μπαλσάμικο, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
- Αφού κρυώσουν λίγο, κόβουμε το καπάκι της πιπεριάς, αφαιρούμε τους σπόρους και την γεμίζουμε αφού τη στήσουμε σχεδόν όρθια.
- Γαρνίρουμε με το καπάκι της, λίγα από τα λαχανικά της γέμισης και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων και σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.
|
Ετοιμασία
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|