 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαγιονέζα
Υλικά
- 1 κοφτό κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
- 1 κοφτό κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
- 2 κοφτά κουταλάκια άσπρο ξύδι
- Λίγο λευκό πιπέρι
- 2 κρόκους αυγών
- 320 γρ. λάδι
- Χυμό 1/2 λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και την μουστάρδα σε ένα γυάλινο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το ξύδι και τους κρόκους και τα ανακατεύουμε με ένα βαρύ ασημένιο πιρούνι, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Ρίχνουμε το λάδι σταγόνα-σταγόνα και ανακατεύουμε συνεχώς (πάντα προς την ίδια κατεύθυνση).
- Μόλις η μαγιονέζα αρχίσει να πήζει ρίχνουμε λίγο λεμόνι ώστε να αραιώσει και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας λάδι.
- Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο προσθέτοντας μια λεμόνι και μια λάδι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Το πρόβλημα με τη μαγιονέζα είναι οτι "κόβει" εύκολα. Αν κόψει:
1)Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε 2-3 σταγόνες νερό και προσθέτουμε εκεί την κομμένη μαγιονέζα λίγη-λίγη ανακατεύοντας συνεχώς ή
2)Σε ένα γυάλινο μπολ ετοιμάζουμε ένα νέο μίγμα με το αλάτι, το ξύδι, το πιπέρι, την μουστάρδα και το αυγό και μόλις το νέο μίγμα
αρχίσει να πήζει προσθέτουμε λίγη-λίγη την κομμένη μαγιονέζα ανακατεύοντας συνεχώς.
Συνοδεύει: Ψάρια ψητά, Σαλάτες, Ομελέτες
|
|