Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κιντέατα του Σωκράτη
Υλικά
- 1 κιλό τσουκνίδες
- 2 κουταλιές σούπας γεμάτες καλαμποκάλευρο
- Αλάτι
- Σκόρδο
- Kαυτερό πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε τις τσουκνίδες από τα κοτσάνια και τα σπόρια, παίρνουμε τις κορυφές και τα φύλλα με γάντια γιατί τσιμπάνε και τα πλένουμε καλά για να φύγουμε τα υπόλοιπα σπόρια.
- Βάζουμε τις τσουκνίδες στην κατσαρόλα να μαραθούν χωρίς νερό (όσο έχουν από το πλύσιμο) και μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε σταδιακά στην κατσαρόλα το καλαμποκάλευρο αφού πρώτα το διαλύσουμε σε μισό ποτήρι κρύο νερό (χαμηλώνουμε την φωτιά και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα γιατί πιτσιλάει) και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
- Λιώνουμε το σκόρδο (όσο θέλει κανείς) μαζί με το αλάτι και το καυτερό πιπέρι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Ενα παραδοσιακό ποντιακό πιάτο που τρώγεται ζεστό.
Ατό έν Σαντέτικο φαίν με ύαν και ευλογίαν. (Από την Θεία ΜΥΡΟΦΟΡΑ)
Τη συνταγή συνιστά: ο Σωκράτης
|
|