Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρεβυθοκεφτέδες Σάμου
Υλικά
- 1/2 κιλό ρεβύθια
- 2-3 κρεμμύδια τριμμένα
- Δυόσμο μπόλικο ψιλοκομμένο
- 1-2 κούπες αλεύρι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Νερό
|
|
Προετοιμασία
Μουσκεύουμε τα ρεβύθια από βραδίς σε άφθονο νερό.
|
Ετοιμασία
- Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε σε γουδί ή στο μούλτι (να γίνουν τρίμματα).
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το δυόσμο, αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και νερό και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν μια πηχτή μάζα.
- Παίρνουμε μία κουταλιά από το μίγμα και το ρίχνουμε σε καυτό λάδι.
- Μόλις ροδίσει από τη μία πλευρά γυρίζουμε και από την άλλη.
- Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: ο Ανδρέας Γάβρης
|
|