Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπρουσκέτα με ντομάτα του Ανδρέα
Υλικά
- 6 φέτες από τραγανό ψωμί
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 6 μέτριες τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς σπόρους και φλούδα
- 1 κουταλιά φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά ξίδι
|
|
Ετοιμασία
- Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού σε σχάρα φούρνου ή σε μικρό ταψάκι και τις ψήνουμε και από τις δύο μεριές, μέχρι να πάρουν ελαφρά χρώμα.
- Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και μοιράζουμε το μίγμα αυτό πάνω στα ψωμάκια, αλείφοντάς τα καλά.
- Σε κατσαρόλι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (σε μέτρια φωτιά), προσθέτουμε τις τομάτες και ζεσταίνουμε για 1'-2' ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθεί καλά όλο το μίγμα.
- Τέλος, προσθέτουμε το ξίδι και το βασιλικό, περιχύνουμε τα ψωμάκια με το μίγμα της τομάτας και σερβίρουμε.
Τη συνταγή συνιστά: Ο Ανδρεάς Γάβρης
|
|