Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τάρτα με ξηρούς καρπούς και μέλι
Υλικά
- Ζύμη:
- 150 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- Λίγο αλάτι
- Γέμιση:
- 2 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
- 50 γρ. καρύδια κομμένα στην μέση
- 200 γρ. χοντροκομμένα φουντούκια
- 50 γρ. φουντούκια ολόκληρα
- Επικάλυψη:
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
|
|
Ετοιμασία
Ζύμη:
- Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ μέχρι να γίνει το μίγμα μας ομοιόμορφο και λείο.
- Αφήνουμε την ζύμη για 1/2 ώρα σε δροσερό μέρος.
- Χωρίζουμε το 1/3 της ζύμης.
- Δουλεύουμε για λίγο με τα δάχτυλα μας τα 2/3 της ζύμης και ανοίγουμε ένα φύλλο χοντρό.
- Στρώνουμε την ζύμη μας σε βουτυρωμένο σκεύος για τάρτες.
- Με το 1/3 της ζύμης πλάθουμε ένα στενόμακρο ρολό και καλύπτουμε την περιφέρεια του ταψιού.
- Προσθέτουμε την γέμιση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 20 λεπτά περίπου.
Γέμιση:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς με τα αυγά και το μέλι και στρώνουμε το μίγμα μας στην τάρτα.
- Προσθέτουμε από πάνω τους ολόκληρους ξηρούς καρπούς φροντίζοντας να βάλουμε μια σειρά από καρύδια στην περιφέρεια του ταψιού.
Επικάλυψη:
- Οταν κρυώσει η τάρτα ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές μέλι και αλείφουμε την επιφάνειά της.
|
|