Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τάρτα με κόκκινα φρούτα
Υλικά
- Ζύμη:
- 160 γραμμάρια βούτυρο
- 3/4 της κούπας ζάχαρη
- 3/4 της κούπας αλεύρι
- 3 αυγά
- Γέμιση:
- 225 γρ. φράουλας
- 225 γρ. βατόμουρα
- 175 γρ. σταφύλια σουλτανίνα
- 125 σταφύλια μαύρα
- Ζελέ βατόμουρου
|
|
Ετοιμασία
Ζύμη:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και δουλεύουμε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
- Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου.
- Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε μία φόρμα τάρτας, τοποθετούμε από πάνω ένα λαδόχαρτο, γεμίζουμε την φόρμα με φασόλια και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 7 λεπτά.
- Στην συνέχεια βγάζουμε τα φασόλια και το χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά.
Σημ: Τα φασόλια κρατάνε τη ζύμη με το βάρος τους ώστε να μη φουσκώσει πολύ .
Γέμιση:
- Δύο ώρες πριν σερβίρουμε την τάρτα πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια τα φρούτα.
- Ετοιμάζουμε τον ζελέ και αλείφουμε την τάρτα.
- Προσθέτουμε τα κομμένα φρούτα και τα καλύπτουμε με το υπόλοιπο ζελέ ενώ ακόμα είναι χλιαρός.
Σημ: Ζελές βατόμουρου κυκλοφορεί σε διάφορες εμπορικές συσκευασίες. Οδηγίες παρασκευής αναγράφονται επ' αυτών.
|
|