Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τάρτα με λεμόνι και βερίκοκα
Υλικά
- Ζύμη:
- 200 γρ. αλεύρι
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- Γέμιση:
- 2-3 λεμόνια
- 4 αυγά
- 175 γρ. άχνη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
- 5-6 βερίκοκα (όχι πολύ ώριμα)
|
|
Ετοιμασία
Ζύμη:
- Σε μία σταθερή επιφάνεια βάζουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το αλάτι και κάνουμε στο κέντρο του μία λακκούβα.
- Λιώνουμε το βούτυρο και το δουλεύουμε με τον κρόκο. Προσθέτουμε σιγά-σιγά την ζάχαρη.
- Κάνουμε ένα λάκκο στην μέση του αλευριού και προσθέτουμε σιγά-σιγά το βούτυρο δουλεύοντας καλά την ζύμη μας με τα δάχτυλα.
- Οταν γίνει η ζύμη μας γίνει ομοιόμορφη και μαλακή την αφήνουμε για 1/2 ώρα. περίπου.
- Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για τάρτες, απλώνουμε την ζύμη μας, την τρυπάμε με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C.
Γέμιση:
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και τον χυμό των λεμονιών.
- Βάζουμε το σκεύος μας σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι το μίγμα μας να γίνει σαν κρέμα.
- Μόλις η κρέμα κρυώσει την στρώνουμε πάνω από την τάρτα και προσθέτουμε τα βερίκοκα κομμένα στην μέση.
- Ψήνουμε την τάρτα για 30 λεπτά ακόμη στους 170 C.
|
|