Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πουτίγκα μήλου
Υλικά
- 700 γρ. πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 75 γρ. ζάχαρη (κατα προτίμηση σκούρα)
- 50 γρ. ανάλατο βούτυρο
- 225 γρ. τριμμένο μαύρο ψωμί (φρέσκο)
- 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
- 1/2 κούπα γιαούρτι
- Λίγους ξηρούς καρπούς τριμμένους (π.χ. σαν φιστίκ)
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας νερό και βάζουμε τα μήλα να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.
- Μόλις τα μήλα μαλακώσουν τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, το ψωμί και την ζάχαρη και σοτάρουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ώστε να γίνει σαντιγί, προσθέτουμε το γιαούρτι και τα 3/4 των μήλων και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Στα σκεύη που θα σερβίρουμε την πουτίγκα (γυάλινα μπολ κατά προτίμηση) βάζουμε εναλλάξ τα μίγματα που έχουμε ετοιμάσει και γαρνίρουμε με την σαντιγί. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένους ξηρούς καρπούς.
|
|