Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαροκινό κουσκούς
Υλικά
- 250 γρ. κους κους
- 1,5 ποτήρι νερό βραστό
- 2 γεμάτα κουταλάκια κάρυ
- μισό κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι σταφίδες ξανθές
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Ελαιόλαδο
- Λεμόνι
- Μαϊντανός ή κόλιανδρος ψιλοκομμένος
- 1-2 κουταλιές μέλι
- 1 κύβος ή αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Μουσκεύουμε το κους κους και τις σταφίδες στο νερό.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι μαραίνουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.
- Μόλις μαλακώσει λίγο, ρίχνουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
-Αντί για λεμόνι δοκίμασα και έστιψα ένα πορτοκάλι και το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά αρωματικό!
-Το ιδανικό είναι να σερβίρουμε σε tagine (κεραμικό μπωλ με κωνοειδές καπάκι)
-Ταιριάζει πολύ στο σερβίρισμα με δροσερό γιαούρτι
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|