Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τάρτα με μπανάνα
Υλικά
- Για τη ζύμη:
- 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 25 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κουταλιά ζάχαρη
- 3 κουταλιές γάλα περίπου
- Για την κρέμα:
- 2 μπανάνες
- 230 γρ. μυζήθρα
- 130 γρ. γιαούρτι
- 1 αυγό
- 1 κουταλιά μέλι
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- Ξύσμα 1/2 λεμονιού
- Για γαρνίρισμα:
- Διάφορα φρούτα της αρεσκείας σας
|
|
Ετοιμασία
Ζύμη:
- Ανακατεύουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα, προσθέτουμε στο μίγμα λίγο-λίγο το βούτυρο και το δουλεύουμε μέχρι να γίνει τριφτό.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και το γάλα (όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη μαλακιά. Αλευρώνουμε μια ίσια επιφάνεια (πάγκο κουζίνας) ανοίγουμε την ζύμη σε στρογγυλό φύλλο ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά μιας φόρμας για τάρτες.
Κρέμα:
- Δουλεύουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολτός.
- Στρώνουμε το μίγμα πάνω στη ζύμη και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C.
Γαρνιτούρα:
Οταν η τάρτα κρυώσει γαρνίρουμε με φέτες φρέσκων φρούτων.
|
|