Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πεταλούδες με άγρια μανιτάρια
Υλικά
- 1/2 πακέτο ζυμαρικά farfalle
- Μια χούφτα αποξηραμένα μανιτάρια Porcini
- 1 κούπα λευκό κρασί
- ελάχιστο βούτυρο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Ελάχιστο τρουφέλαιο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 4-5 κουταλιές κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
|
|
Ετοιμασία
Φροντίστε να είναι το ταίρι σας στην κουζίνα όλη την ώρα που μαγειρεύετε. Οι αρωματικοί ατμοί αυτού του φαγητού ξυπνούν τις αισθήσεις. Για να εξασφαλίστετε την διαρκή παρουσία του αγαπημένου ή της αγαπημένης σας, φορέστε την ποδιά της κουζίνας πάνω από τα εσώρουχά σας.
- Μουσκέψτε τα μανιτάρια στο κρασί και όταν φουσκώσουν, βάλτε το νερό για τα ζυμαρικά να βράσει.
- Κόψτε τη σκελίδα του σκόρδου στα δύο, αφαιρέστε το φύτρο του σκόρδου και τρίψτε με το σκόρδο ένα τηγάνι. (Ολα αυτά τα κάνουμε με γυμνά δάχτυλα. Η μυρωδιά του σκόρδου στα χέρια είναι πολύ ξεσηκωτική και δεν μυρίζει όπως στο στόμα.)
- Στην συνέχεια κόψτε το σκόρδο σε φετούλες, όχι πολύ λεπτές, και ζεστάνετε το λάδι μαζί με το σκόρδο στο τηγάνι. Δεν τσιγαρίζουμε το σκόρδο απλώς το ζεσταίνουμε μαζί με το βούτυρο για να αφήσει τα αιθέρια ελαιά του.
- Βάλτε τα μανιτάρια στραγγισμένα μέσα στο τηγάνι και σοτάρετέ τα. Μόλις εξατμιστούν τα υγρά τους σβήστε τα με το κρασί.
- Εν τω μεταξύ βράστε τις πεταλούδες.
- Μόλις εξατμισθεί το κρασί, ρίξτε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση όχι όλο το κουτάκι, με μέτρο) και στάξτε στο τηγάνι μια κλωστή τρουφέλαιο ( Οχι παραπάνω για να μην καλύψει το άρωμα των porcini).
- Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να δέσει ελαφρά. Αν πήξει πολύ την αραιώνετε με λίγο φρέσκο γάλα.
- Σουρώστε τις πεταλούδες και ανακατέψτε τις απαλά με τη σάλτσα.
Σερβίρετε σε πιάτα και τρίψτε πάνω στα ζυμαρικά πράσινο πιπέρι. Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Βγάλτε την ποδιά, χαμηλώστε τα φώτα και σερβίρετε στα ποτήρια ένα λευκό καπνιστό κρασί.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου
|
|