Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ταλιατέλες με mascarpone και καπνιστό σολομό
Υλικά
- 1/2 πακέτο ταλιατέλες
- 3/4 από 1 πακετάκι Mascarpone
- 1-2 πακετάκια καπνιστό σολομό
- 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Λίγο άνηθο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προαιρετικά λίγη κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- Μπρικ
|
|
Ετοιμασία
- Στρώνεις το τραπέζι !!!
- Πετάς τα ζυμαρικά σε νερό που βράζει με αλάτι και λίγο λάδι.
- Ζεσταίνεις 1 κουταλιά λάδι σε tefal και σοτάρεις ελαφρότατα τον σολομό.
- Σε λίγο χαμηλώνεις τη φωτιά πολύ και προσθέτεις το mascarpone . Οταν το mascarpone λιώσει και ρευστοποιηθεί, ρίχνεις τον άνιθο ψιλοκομμένο. Ανακατεύεις καλά.
- Σουρώνεις τα ζυμαρικά (κρατώντας λίγο από το νερό τους) και τα τουμπάρεις με χάρη μέσα στο τηγάνι με τη "σωσe".
- Κουνάς το τηγάνι να ανακατευτούν καλά.
- Σερβίρεις ΑΜΕΣΩΣ σε ζεστά πιάτα.
- Στολίζεις το κάθε πιάτο με μια κουταλιά μπρικ και τρίβεις φρέσκο πιπέρι.
- Κάθεσαι στο τραπέζι με τον δικόνε σου και το καταβροχθίζετε παραχρήμα.
Τη συνταγή συνιστά: η Τίνα Σταύρου (δικής της εμπνεύσεως)
|
|