Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρακάς λαδερός
Υλικά
- 1 κιλό αρακάς (καθαρισμένος ή κατεψυγμένος).
- 1 κούπα λάδι.
- 10 φρέσκα κρεμμυδάκια.
- 300 γραμμάρια ντοματάκια.
- 1/2 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές.
- Ανηθο ψιλοκομμένο.
- Αλάτι
- Πιπέρι.
|
|
Προετοιμασία
Αν ο αρακάς είναι φρέσκος υπολογίστε 50 λεπτά για το καθάρισμα.
|
Ετοιμασία
5 μερίδες
- Αν ο αρακάς είναι φρέσκος τον πλένουμε.
- Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
- Ρίχνουμε τον αρακά, την ντομάτα και μία κούπα ζεστό νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο νερό (ζεστό).
- Προς το τέλος ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι.
|
|