www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φασουλογούλια


Υλικά

  • 1 κιλό μαύρο λάχανο (γουλία), εναλλακτικά μισό άσπρο-μισό κόκκινο
  • 300 γρ. κόκκινα φασόλια (στο νερό από την προηγούμενη)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • Ι κούπα (το πολύ) ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
  • 1/2 κουταλάκι ντοματοπελτέ
  • Μισή καυτερή κόκκινη πιπεριά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα γλυκιά



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια όπως για το λαχανόρυζο.
  2. Βράζουμε τα φασόλια και τα σουρώνουμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε το λάχανο, το σοτάρουμε καλά, ρίχνουμε 1-2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να μισοψηθούν.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια, το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Τα γουλία (μαύρο λάχανο) είναι ποντιακό φαγητό που το μαγείρευαν συχνότατα (όπως εμείς τώρα τα μακαρόνια).

Τη συνταγή συνιστά: η marymary

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.