Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φασουλογούλια
Υλικά
- 1 κιλό μαύρο λάχανο (γουλία), εναλλακτικά μισό άσπρο-μισό κόκκινο
- 300 γρ. κόκκινα φασόλια (στο νερό από την προηγούμενη)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Ι κούπα (το πολύ) ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ρύζι γλασσέ ή καρολίνα
- 1/2 κουταλάκι ντοματοπελτέ
- Μισή καυτερή κόκκινη πιπεριά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα γλυκιά
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε το λάχανο σε κομμάτια όπως για το λαχανόρυζο.
- Βράζουμε τα φασόλια και τα σουρώνουμε.
- Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι, προσθέτουμε το λάχανο, το σοτάρουμε καλά, ρίχνουμε 1-2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να μισοψηθούν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια, το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου.
Τα γουλία (μαύρο λάχανο) είναι ποντιακό φαγητό που το μαγείρευαν συχνότατα (όπως εμείς τώρα τα μακαρόνια).
Τη συνταγή συνιστά: η marymary
|
|