Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λαβράκι με μυρωδικά
Υλικά
- 2 λαβράκια του κιλού (περίπου)
- 2 κούπες δενδρολίβανο φρέσκο
- 2 κούπες θυμάρι φρέσκο
- 2 κούπες εστραγκόν φρέσκο
- 2 κούπες βασιλικό φρέσκο
- 2 κούπες φασκόμηλο φρέσκο
- 5-6 lemon grass
- 3 κουταλιές ανάμεικτοι κόκκοι πιπεριού
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2-3 λεμόνια σε φέτες πάχους μισού εκατοστού
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε και χαρακώνουμε το ψαρι, με βαθιές χαρακιές ως το κόκαλο.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε 2-3 κουταλιές λάδι, και τηγανίζουμε τις φέτες του λεμονιού, μέχρι να αρχίσουν να καραμελώνουν στην άκρη. (Αυτή η διαδικασία, δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και την βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα σαν εκδοχή.)
- Κατόπιν, ανακατεύουμε όλα τα βότανα και βάζουμε μερικά μέσα στην κοιλιά του ψαριού και τα υπόλοιπα τα απλώνουμε σ’ ένα ταψί.
- Τοποθετούμε τα ψάρια πάνω στα βότανα και ακουμπάμε πάνω τους τις φέτες του λεμονιού (βάζουμε και μερικές μέσα στο ψάρι).
- Αφήνουμε το ψάρι καλά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 1-2 ώρες να αρωματιστεί από τα βότανα.
- Ψήνουμε στο φούρνο.
Προαιρετικά, μπορούμε να περάσουμε τα ψάρια από το τηγάνι για 20-30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, πριν τα βάλουμε να μαριναριστούν.
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή συνιστά: ο Νίκος από το Sydney
|
|