Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παγωτό πορτοκάλι
Υλικά
- 1 κουταλάκι ζελατίνα
- 1/4 της κούπας γάλα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα νερό
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- 1/3 της κούπας χυμό πορτοκαλιού
- Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
- 1/2 κούπα γάλα
- 3/4 της κούπας πηχτή κρέμα γάλακτος
- Κρέμα πορτοκάλι
|
|
Ετοιμασία
- Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα (1/4 της κούπας) και διαλύουμε την ζελατίνα.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (χωρίς να βράσει).
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού και την ζελατίνα.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει (σε θερμοκρασία δωματίου) και προσθέτουμε το γάλα (1/2 κούπα) την κρέμα γάλακτος και το χρώμα.
- Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες (μέχρι να πήξει).
- Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
- Το βάζουμε στο μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
Σερβίρεται με κρέμα πορτοκάλι.
|
|