www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Γλυκά:

Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
Γλυκά από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παγωτό πορτοκάλι


Υλικά

  • 1 κουταλάκι ζελατίνα
  • 1/4 της κούπας γάλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/3 της κούπας χυμό πορτοκαλιού
  • Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 3/4 της κούπας πηχτή κρέμα γάλακτος
  • Κρέμα πορτοκάλι



Ετοιμασία

  1. Σε ένα μπωλ βάζουμε το γάλα (1/4 της κούπας) και διαλύουμε την ζελατίνα.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (χωρίς να βράσει).
  3. Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του πορτοκαλιού και την ζελατίνα.
  4. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει (σε θερμοκρασία δωματίου) και προσθέτουμε το γάλα (1/2 κούπα) την κρέμα γάλακτος και το χρώμα.
  5. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε το μίγμα σε μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες (μέχρι να πήξει).
  6. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνει αφράτο.
  7. Το βάζουμε στο μεταλλικό δοχείο, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
Σερβίρεται με κρέμα πορτοκάλι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.