www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φακόρυζο αλά Λία


Υλικά

  • 2 1/2 φλιτζάνια φακές
  • 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι (μακρύκοκο, νυχάκι κλπ, το έχω δοκιμάσει και με jasmin και είναι τέλειο!!!)
  • Αγγουράκια τουρσί
  • Καρότα
  • Μαϊντανό
  • Σόγια σος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μηλόξυδο



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τις φακές να μαλακώσουν περίπου 10-15 λεπτά στραγγίζουμε το νερό και το κρατάμε.
  2. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι μαζί με 3 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε 2 1/2 ποτήρια υγρό που κρατήσαμε από τις φακές (αν δεν φτάνει συμπληρώνουμε με σκέτο νερό).
  3. Προσθέτουμε και τα καρότα ψιλοκομμένα.
  4. Μόλις φύγει όλο το νερό από το ρύζι το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με τις φακές.
  5. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα αγγουράκια τουρσί, μπόλικο μαϊντανό, σόγια σος, μηλόξυδο και το απολαμβάνουμε κρύο σαν σαλάτα.
Τip: Το φακόρυζο φτάνει σε αξία τις ζωικές πρωτεΐνες και είναι ιδανικό γι' αυτούς που δεν τρώνε κρέας ή νηστεύουν.

Τη συνταγή συνιστά: η Λία Αποστολακούδη (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.