Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Φακόρυζο αλά Λία
Υλικά
- 2 1/2 φλιτζάνια φακές
- 1 1/2 φλιτζάνι ρύζι (μακρύκοκο, νυχάκι κλπ, το έχω δοκιμάσει και με jasmin και είναι τέλειο!!!)
- Αγγουράκια τουρσί
- Καρότα
- Μαϊντανό
- Σόγια σος
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μηλόξυδο
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τις φακές να μαλακώσουν περίπου 10-15 λεπτά στραγγίζουμε το νερό και το κρατάμε.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι μαζί με 3 κουταλιές ελαιόλαδο να ζεσταθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε 2 1/2 ποτήρια υγρό που κρατήσαμε από τις φακές (αν δεν φτάνει συμπληρώνουμε με σκέτο νερό).
- Προσθέτουμε και τα καρότα ψιλοκομμένα.
- Μόλις φύγει όλο το νερό από το ρύζι το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το
ανακατεύουμε με τις φακές.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα αγγουράκια τουρσί, μπόλικο μαϊντανό, σόγια σος, μηλόξυδο και το απολαμβάνουμε κρύο σαν σαλάτα.
Τip: Το φακόρυζο φτάνει σε αξία τις ζωικές πρωτεΐνες και είναι ιδανικό γι' αυτούς που δεν τρώνε κρέας ή νηστεύουν.
Τη συνταγή συνιστά: η Λία Αποστολακούδη (δικής της εμπνεύσεως)
|
|