www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πατάτες φούρνου


Υλικά

  • 6- 7 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
  • 2 &
  • 8211;3 μέτρια καρότα
  • 1 μικρή σελινόρριζα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σπόρους κόλιανδρου και κύμινου
  • Ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Χλιαρό νερό
  • ¾ της κούπας ελαιόλαδο
  • Προαιρετικά χυμό λεμόνι
  • (ΕΠΙΛΟΓΗ: ολόκληρες πατατούλες αντί για τεμαχισμένες, όχι στη σελινόρριζα αν δεν αρέσει!)



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα.
  2. Αποφλοιώνουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια, (στη μέση και ξανά πάλι στη μέση).
  3. Καθαρίζουμε τη σελινόρριζα και την κόβουμε φετάκια.
  4. Πασπαλίζουμε με τα αρώματα και θρυμματίζουμε τον κύβο λαχανικών.
  5. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο ή το αφήνουμε ολόκληρο.
  6. Λαδώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά. (Αν ψήσουμε σε πυρέξ και σερβίρουμε απευθείας, προσέχουμε πως θα διατάξουμε σε χρώματα τα υλικά).
  7. Προσθέτουμε αρκετό νερό ώστε μόλις να καλύπτονται οι πατάτες, τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (250 °C) για 10 λεπτά και στην συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 200 °C.
  8. Μόλις ροδίσουν από πάνω τις γυρίζουμε και τις αφήνουμε έως ότου μείνουν με το λάδι τους.

Τη συνταγή συνιστά: η Lilly (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (10)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.