Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αρνάκι εξοχικό
Υλικά
- 1 1/2 κιλό αρνάκι γάλακτος
- 1/4 του κιλού κεφαλοτύρι
- 1 λεμόνι
- 1 κουταλιά ρίγανη
- 3/4 της κούπας λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 λαδόκολλες
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Κόκκινο κρασί ημίγλυκο ή -Ρετσίνα
|
|
Προετοιμασία
Χωρίζουμε το κρέας σε 6 μερίδες, το αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ρίγανη, το λεμόνι και το μισό περίπου λάδι και τα αφήνουμε περίπου 1 1/2 ώρα.
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε κάθε λαδόκολλα σε έξι λωρίδες και το τυρί σε έξι φέτες.
- Παίρνουμε μία λωρίδα λαδόκολλα και την αλείφουμε με αρκετό λάδι. Βάζουμε στην άκρη μία φέτα τυρί, από πάνω ένα κομμάτι κρέας και διπλώνουμε λίγο την άκρη του χαρτιού ώστε να καλύψουμε το κρέας και στην συνέχεια το τυλίγουμε σαν ρολό.
Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλας (χωρίς να το λαδώσουμε) και τυλίγουμε καλά το ρολό και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με το διπλωμένος μέρος του χαρτιού προς τα κάτω. Κάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος.
- Ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο (150ο) για 2 ώρες περίπου.
- Σερβίρεται με πατάτες τηγανητές.
|
|