Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Καρμπονάρα αλα Κατερίνα
Υλικά
- 1πακέτο μακαρόνια
- 1 πακέτο μπέικον τυποποιημένο
- 1 κονσέρβα μανιτάρια μεγάλη
- 1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
- 1 ποτηράκι του κρασιού ρετσίνα
- Λίγο βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγη πράσινη πιπεριά προαιρετικά
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε σε λίγο βούτυρο το μπέικον και μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια.
- Γυρίζουμε τα μανιτάρια μερικές φορές να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, τα σβήνουμε με τη ρετσίνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε έως ότου να εξατμιστεί όλο το κρασί.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε την σάλτσα μας σε σιγανή φωτιά να πάρει μερικές βράσεις (περίπου 15-20 λεπτά).
- Σερβίρουμε με μακαρόνια.
Εαν θέλουμε λίγο πριν βγάλουμε τη σάλτσα από τη φωτιά βάζουμε λίγη πράσινη
πιπεριά.
(Κάποιος μου είπε να αντικαταστήσω την κρέμα γάλακτος με γιαούρτι για να είναι πιο ελαφρύ, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα)
Τη συνταγή συνιστά: η Κατερίνα (δικής εμπνεύσεως)
|
|