Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τριαντάφυλλο γλυκό
Υλικά
- 1 κιλό φύλλα τριαντάφυλλα στεγνά.
- 4 κιλά ζάχαρη
- 1 κιλό νερό
- 1 γρ. σκόνη βαφής ζαχαροπλαστικής κόκκινη
- 4 γρ. άρωμα βανίλιας
|
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Προσθέτουμε την βανίλια την σκόνη ζαχαροπλαστικής και τα τριαντάφυλλα και αφήνουμε το γλυκό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για δύο ώρες περίπου (μέχρι να δέσει το σιρόπι) ανακατεύοντας μερικές φορές ελαφρά.
- Οταν το σιρόπι μας δέσει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.(Τα βάζα που θα μαζέψουμε το γλυκό πρέπει να είναι καθαρά και στεγνά).
Τα τριαντάφυλλα που χρησιμοποιούμε έχουν ροζ χρώμα, πολλά αγκάθια, δίνουν το άρωμα γκιουλ και ανθίζουν την άνοιξη.
Οταν ανθίσουν τα μαζεύουμε, τα απλώνουμε στην σκιά να στεγνώσουν και διαλέγουμε μόνο τα πέταλα. Οταν συγκεντρώσουμε ένα κιλό πέταλα τα βράζουμε σε αρκετό νερό για 15 λεπτά περίπου και τα στραγγίζουμε. Αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε το βράσιμο για άλλες τρεις φορές ώστε να φύγει η πικρίλα τους.
Στο τέλος τα ξεπλένουμε στο σουρωτήρι με άφθονο νερό, τα αφήνουμε να στραγγίσουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιρόπι.
|
|