Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κινέζικο ρύζι με λαχανικά
Υλικά
- Ενα πακέτο κατεψυγμένα ανάμικτα λαχανικά
- Ενα πακέτο κατεψυγμένο καλαμπόκι
- Μια κονσέρβα μανιτάρια
- 1 1/2 κούπα ρύζι για ριζότο (το κίτρινο)
- Μισό κιλό χοιρινό κρέας βρασμένο ή κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 μπουκαλάκι σόγια-σος.
- Λίγο ελαφρύ λάδι (καλαμποκέλαιο, ηλιέλαιο κτλ)
- Αλάτι
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε μαζί τα λαχανικά με το καλαμπόκι.
- Βράζουμε και το ρύζι.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με το 1/3 από το λάδι μας το 1/3 του κρεμμυδιού.
- Ρίχνουμε μέσα τα στραγγισμένα λαχανικά(σε μια η δύο δόσεις), ανακατεύουμε και συγχρόνως ρίχνουμε λίγη σόγια-σος.
- Αδειάζουμε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Μετά τσιγαρίζουμε πάλι λίγο κρεμμύδι, ρίχνουμε ρύζι, σόγια, το βάζουμε στη κατσαρόλα με τα λαχανικά και αλατίζουμε.
- Με τον ίδιο τρόπο τσιγαρίζουμε ρίχνοντας λίγο λάδι τα μανιτάρια και ραντίζοντας κάθε τόσο με τη σόγια-σος.
- Στο τέλος τσιγαρίζουμε το κρέας αφού πρώτα το κόψουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
- Στο τέλος όλα μαζί τα υλικά τα ανακατεύουμε απλά στη κατσαρόλα και είναι έτοιμο!
Καλή όρεξη!!
Τη συνταγή συνιστά: η Eurudiki
|
|