www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Kayısılı Pilav


Υλικά

  • 2 ποτήρια ρύζι (κατά προτίμηση καρολίνα)
  • Το στήθος από ένα μεγάλο κοτόπουλο
  • 250 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
  • 60-70 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
  • 3-4 κουταλάκια βούτυρο (ή μαργαρίνη)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
  • Αλάτι
  • Ελάχιστο φρεσκοκομμένο πιπέρι (προαιρετικά)



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και το βράζουμε σε μπόλικο νερό.
  2. Αφήνουμε το ρύζι για περίπου μισή ώρα σε ζεστό αλατισμένο νερό.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 ποτήρια νερό που τα έχουμε πάρει από την κατσαρόλα που βράζει το κοτόπουλο και ρίχνουμε μέσα το σαφράν, ώστε να βγει το ιδιαίτερο άρωμά του.
  4. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα σκεύος με μεγάλο άνοιγμα και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα, το ρύζι μαζί με όσο υγρό δεν έχει απορροφήσει και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Σε λίγο ρίχνουμε και το σαφράν.
  5. Κόβουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα σε κυβάκια και τα προσθέτουμε μαζί με τα κομματάκια του κοτόπουλου μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
  6. Προσθέτουμε αλάτι και ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλουμε.
  7. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά αρχικά και κατόπιν χαμηλώνουμε, μέχρι το ρύζι να πάρει ωραίο χρώμα. Χρειάζεται ελάχιστο ανακάτεμα.
  8. Εφόσον έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά, αφήνουμε το Kayısılı Pilav να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά και κατόπιν σερβίρουμε.
Αfiyet olsun ή αν θέλετε Καλή όρεξη !
Τη συνταγή συνιστά: o Γιάννης Σ. - Yannis

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (12)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.