Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Kayısılı Pilav
Υλικά
- 2 ποτήρια ρύζι (κατά προτίμηση καρολίνα)
- Το στήθος από ένα μεγάλο κοτόπουλο
- 250 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
- 60-70 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
- 3-4 κουταλάκια βούτυρο (ή μαργαρίνη)
- 1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν
- Αλάτι
- Ελάχιστο φρεσκοκομμένο πιπέρι (προαιρετικά)
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μεγάλα κομμάτια και το βράζουμε σε μπόλικο νερό.
- Αφήνουμε το ρύζι για περίπου μισή ώρα σε ζεστό αλατισμένο νερό.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 ποτήρια νερό που τα έχουμε πάρει από την κατσαρόλα που
βράζει το κοτόπουλο και ρίχνουμε μέσα το σαφράν, ώστε να βγει το ιδιαίτερο άρωμά
του.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα σκεύος με μεγάλο άνοιγμα και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα, το ρύζι μαζί με όσο υγρό δεν έχει απορροφήσει και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Σε λίγο ρίχνουμε και το σαφράν.
- Κόβουμε τα αποξηραμένα βερίκοκα σε κυβάκια και τα προσθέτουμε μαζί με τα κομματάκια του κοτόπουλου μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
- Προσθέτουμε αλάτι και ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι αν θέλουμε.
- Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά αρχικά και κατόπιν χαμηλώνουμε, μέχρι το ρύζι να
πάρει ωραίο χρώμα. Χρειάζεται ελάχιστο ανακάτεμα.
- Εφόσον έχουν απορροφηθεί όλα τα υγρά, αφήνουμε το Kayısılı Pilav να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά και κατόπιν σερβίρουμε.
Αfiyet olsun ή αν θέλετε Καλή όρεξη !
Τη συνταγή συνιστά: o Γιάννης Σ. - Yannis
|
|