Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Αχλάδια κομπόστα
Υλικά
- 6 μεγάλα αχλάδια
- 1 κούπα ζάχαρη
- 2 γαρύφαλα (καρφάκια)
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 4 κούπες κόκκινο κρασί
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το κρασί, τον χυμό του λεμονιού, την ζάχαρη και τα γαρίφαλα και αφήνουμε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Δυναμώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα υλικά μας να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί μέρος του κρασιού.
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στην μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά, μισοσκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου (πρέπει να είναι μαλακά αλλά όχι λιωμένα)
- Αφαιρούμε τα γαρίφαλα και τα σερβίρουμε αφού κρυώσουν.
|
|