Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπιγνέλα Ζακύνθου
Υλικά
- 1 κιλό φύλλα κρούστας
- 1 1/2 κιλό μήλα
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 κούπες ξανθιά σταφίδα
- 1 κούπα φρυγανιά
- 2 κούπες γάλα
- 250 γρ. βούτυρο
- 2 χαρτάκια κανέλα
- 2 βανίλιες
- 1 κούπα άχνη
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε, τα τρίβουμε στην χοντρή μεριά του τρίφτη, τα βάζουμε σε μία λεκάνη όπου προσθέτουμε την ζάχαρη, την φρυγανιά, το γάλα, τις σταφίδες, την μισή κανέλα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.
- Λιώνουμε το βούτυρο, αλείφουμε ένα ταψί, στρώνουμε τρία φύλλα, ρίχνουμε λίγο από την γέμισή μας μας, ένα φύλλο, λίγο γέμιση και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση και βάζουμε από πάνω δύο φύλλα.
- Περιχύνουμε το γλυκό μας με το βούτυρο που έμεινε, ραντίζουμε με λίγο νερό, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 200° C.
- Μόλις γίνει το γλυκό και το βγάλουμε από τον φούρνο το πασπαλίζουμε με άχνη.
|
|