Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Τηγανίτες μήλου
Υλικά
- Μήλα
- Ζάχαρη
- Χυμό λεμονιού
- Κονιάκ
- Αλεύρι
- 1 αυγό
- Γάλα
- Βανίλια
- Λίγο αλάτι
- Λάδι για το τηγάνισμα
- Κανέλα
- Αχνη
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα μήλα, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ. περίπου.
- Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και τα αφήνουμε για μισή ώρα περίπου σε ένα σκεύος όπου έχουμε ανακατέψει τον χυμό του λεμονιού με το κονιάκ.
- Σε μία λεκανίτσα ανακατεύουμε το αλεύρι, το γάλα, το αυγό, την βανίλια και μια πρέζα αλάτι και δουλεύοντας καλά τα υλικά μας κάνουμε έναν πηχτό χυλό.
- Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά και όταν κάψει παίρνουμε μία-μία ροδέλα μήλου την βουτάμε στον χυλό και την τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Μόλις βγάλουμε τις ροδέλες του μήλου τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και όταν τελειώσουμε το τηγάνισμα τις τοποθετούμε σε μία πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με κανέλα και άχνη.
|
|