Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ταυλανδέζικη σούπα με καβούρι και καρύδα
Υλικά
- 1 κουταλιά σπορέλαιο
- 2 κουταλιές κόκκινη πάστα κάρυ
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 600 ml. γάλα καρύδας
- 600 ml. ζωμός ψαριού
- 2 κουταλιές fish sauce
- 200 γρ. ψίχα καβουριού
- 200 γρ. καβουροδαγκάνες
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
|
|
Ετοιμασία
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ ή μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε την πάστα κάρυ και την πιπεριά και τηγανίζουμε ανακατεύοντας για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το γάλακαρύδας, το ζωμό ψαριού και την fish sauce και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.
- Προσθέτουμε το κρέας καβουριού και τις δαγκάνες, τον κόλιανδρο και τα kρεμμυδάκια.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|