Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαλοπούλα ala Dora
Υλικά
- Μισό κιλό γαλοπούλα (στήθος)
- 1 φακελάκι κρεμμυδόσουπα
- Μανιτάρια φρέσκα
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος ή 200 ml. γάλα άπαχο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα
- Λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε την γαλοπούλα, την κόβουμε σε μπουκίτσες και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και αμέσως μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φετούλες.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι την γαλοπούλα, προσθέτουμε την πάπρικα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει το κρέας.
- Ανακατεύουμε την κρεμμυδόσουπα σε ένα μπολ με 300 ml νερό, ρίχνουμε το μίγμα στο τηγάνι και αμέσως προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα.
- Ανακατεύουμε το φαγητό, χαμηλώνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα περίπου.
- Οταν είναι έτοιμο σερβίρουμε αμέσως με ρύζι ή πατάτες βραστές.
Γίνεται light με το γάλα γι' αυτούς που κάνουν δίαιτα
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Τη συνταγή συνιστά: η DORA (δικής της εμπνεύσεως)
|
|