Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Itsten Pilav
Υλικά
- 4-5 ποτήρια ρύζι
- 1 κιλό γαλοπούλα
- 250 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα
- 100 γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 300 γρ. μανιτάρια
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 30 γρ. κουκουνάρι
- 3-4 κουταλάκια βούτυρο,
- 2 κουταλάκια saffron
- 4 κουταλιές φιδέ
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Πιπέρι (κατά βούληση)
- Μπαχάρι σε κόκκους (αρκετό)
- 1 κουταλάκι σινάπι
- 1 κεσέ γιαούρτι
- 1 νεροπότηρο κρασί
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μεγάλα κομμάτια και τα βράζουμε μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού saffron.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, το
κουκουνάρι, το σκόρδο.
- Κόβουμε τα βερίκοκα και τα δαμάσκηνα σε μικρούς κύβους, τα προσθέτουμε μαζί με τα κομμάτια της γαλοπούλας μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε αλάτι και τα υπόλοιπα μπαχαρικά - μυρωδικά.
- Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά ρίχνοντας μέσα το ζωμό της γαλοπούλας.
- Το αφήνουμε να πάρει βράση και να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε το γιαούρτι!
- Παίρνουμε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το φιδέ με λίγο βούτυρο ώσπου να πάρει ένα
σκούρο κίτρινο χρώμα και μετά ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και μετά ρίχνουμε το νερό.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο saffron μαζί με τους κόκκους από το μπαχάρι και αφήνουμε να βράσει το φαγητό μας και να πιει όλο το ζουμί του.
- Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και την σκεπάσουμε με μια καθαρή πετσέτα ώστε να τραβήξει τους ατμούς και να ανοίξει το ρύζι.
Είναι οικογενειακή πολίτικη συνταγή.
Οταν έμενε η οικογένεια στην Κωνσταντινούπολη την φτιάχνανε κάθε Κυριακή όπου
και μαζευόταν όλη η οικογένεια!
Τη συνταγή συνιστά: ο Νίκος Π.
|
|