Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ζύμη (βαση) για κρέπες
Υλικά
- Για 8 κρέπες: 125 γρ. αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι αλάτι
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά σογιέλαιο
- 0,15 του λίτρου γάλα
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και 1/2 κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
- Κάνουμε στην μέση μία λακουβίτσα, ρίχνουμε τα αυγά, το λάδι, λίγο γάλα και δουλεύουμε το μίγμα μας καλά με τα χέρια ή με το μίξερ προσθέτοντας σιγά-σιγά το υπόλοιπο γάλα και 0,15 του λίτρου νερό.
- Οταν το μίγμα μας γίνει λείο το αφήνουμε για 1/2 ώρα περίπου.
- Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε μικρή ποσότητα από το μίγμα μας (1/2 φλιτζανάκι περίπου) ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του τηγανιού.
- Μόλις η κρέπα ροδίσει (1-2 λεπτά περίπου) την αναποδογυρίσουμε με μία ξύλινη σπάτουλα και την ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.
- Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το μίγμα μας.
Η συνταγή αναφέρεται στη ζύμη (βάση)της κρέπας. Ειναι προφανές οτι δεν σερβίρεται σκέτη αλλά με την εκάστοτε γέμιση.
|
|