Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα γλυκά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Παστέλι Χίου
Υλικά
- 1.600 γρ. μέλι
- 1.300 γρ. σουσάμι
- Λίγη φλούδα μανταρινιού
- Λίγο ροδόσταμο
|
|
Ετοιμασία
Βάζουμε το μέλι σε μία κατσαρόλα να βράσει και αφαιρούμε τον αφρό.
Σε ένα τηγάνι καβουρδίσουμε το σουσάμι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το μέλι να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε λίγες φλούδες πορτοκαλιού ψιλοκομμένες και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Πριν το βγάλουμε δοκιμάζουμε σε ένα πιάτο αν έχει γίνει (πρέπει να ξεκολλάει).
Αλείφουμε μία σανίδα με ροδόσταμο, απλώνουμε το παστέλι επάνω (σε πάχος που μας αρέσει) και όταν κρυώσει το κόβουμε με ένα μαχαίρι.
|
|