Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γαρίδες με λεμόνι και καρύδα
Υλικά
- 500 γρ. γαρίδες
- 200 ml γάλα καρύδας
- 1 κόκκινη πιπερίτσα Ταϊλάνδης ψιλοκομμένη δίχως τα σπόρια
- 2 κουταλιές χυμός λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι σάλτσα ψαριού
- 1/4 κουταλάκι ζάχαρη
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα καρύδας να βράσει.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, τις σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, τις βγάζουμε και τις διατηρούμε ζεστές σε ένα πιάτο.
- Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα ψαριού, το αλάτι και την ζάχαρη στο
- κατσαρολάκι με το γάλα καρύδας και ανακατώνουμε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες σε ένα μπολ ή πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα, την ψιλοκομμένη πιπερίτσα και το ξύσμα λεμονιού.
Συνοδεύετε με ρύζι στον ατμό σε ξεχωριστό μπολάκι
Τη συνταγή συνιστά: ο Βαγγέλης Κομνός (δικής του εμπνεύσεως)
|
|