Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ζύμη για πίτσα της Νίνας
Υλικά
- (Τα υλικά είναι για 1 ταψάκι φούρνου μεγάλο)
- 2 κούπες αλεύρι
- 2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
- Νωπή μαγιά γύρω στα 10 gr. ή μισό φακελάκι ξηρή
- Νεράκι
|
|
Ετοιμασία
- Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε ίσα μέρη αλεύρι με σιμιγδάλι(σε αυτό το σημείο αρωματίζουμε την ζύμη με λίγο πιπέρι και ρίγανη και λίγο αλατάκι) και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό με την διαλυμένη μαγιά. (Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να έχουμε μια ζύμη μαλακία μεν.. συμπαγή δε).
ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν βάζουμε από την αρχή όλο το αλεύρι και όλο το σιμιγδάλι.
- Αφήνουμε να ηρεμήσει για περίπου 1/2 ώρα και ανοίγουμε την ζύμη και την απλώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι που το έχουμε πασπαλίσει και με σιμιγδάλι
για να έχουμε μια ξεροψημένη ζύμη.
Καλή επιτυχία.
Τη συνταγή συνιστά: η nina (δικής της εμπνεύσεως)
|
|