Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπρόκολο
Υλικά
- 1 Μπρόκολο
- Μπέϊκον
- Λάδι
- Βούτυρο
- Κρέμα Γάλακτος
- Γραβιέρα
|
|
Ετοιμασία
- Ξεπλένουμε καλά το μπρόκολο μας το βάζουμε να βράσει (όσο νομίζει ο
καθένας εγώ προσωπικά δεν το θέλω και τόσο μαλακό).
- Μόλις είναι έτοιμο το βάζουμε σ' ένα πυρέξ.
- Μετά βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και απλά τσιγαρίζουμε το μπέϊκον για να
πάρουμε τα πιο πολλά λίπη.
- Στραγγίζουμε καλά το μπέϊκον και το τελειώνουμε με άλλο ένα τσιγάρισμα με
βούτυρο αυτή τη φορά και μέχρι να ψηθεί λίγο παρά πάνω.
- Μόλις είναι έτοιμο το ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι με μία κρέμα γάλακτος και την
αφήνουμε να βράσει για λίγο μαζί με το μπέϊκον.
- Επειτα ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το μπρόκολο που έχουμε ήδη στο πυρέξ,
τρίβουμε αρκετή γραβιέρα (Κρήτης κατά προτίμηση) και το βάζουμε στο φούρνο,
περίπου στους 180 βαθμούς, για ένα δεκάλεπτο περίπου (ή μέχρι ν' αρχίσει να λιώνει
το τυρί)
- Καλή όρεξη σε όσους το προσπαθήσουν.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Τη συνταγή συνιστά: ο Tsantirakis E.
|
|