www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κοτόπουλο με σάλτσα μυρωδικών


Υλικά

  • 6 φιλέτα στήθη κοτόπουλο
  • 2 κρέμες γάλακτος μαγειρικής 30% λιπαρά και άνω (παγωμένες)
  • 1 κρέμα γάλακτος Light, για ζαχαροπλαστική
  • Knorr Aromat για κρέας και για λαχανικά
  • 1 Collinese
  • 1 τυρί Philadelphia με χορταρικά και 1 με πιπέρια



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τα στήθη σε μπουκίτσες και τα πλένουμε κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό.
  2. Σε προθερμασμένη κατσαρόλα (βαθιά, για να μην πιτσιλιστείτε!), βάζουμε αρκετή ποσότητα Collinese και σοτάρουμε τα κομματάκια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν καλά (αν χρειαστεί βάζουμε και άλλο Collinese, ειδικά αν έχουν σχηματιστεί καμένα υπολείμματα από το κρέας!) και τα τοποθετούμε μετά σε καθαρό μπολ να στραγγίξουν.
  3. Οταν τελειώσουμε το σοτάρισμα κρατάμε 1 κουταλιά της σούπας από το τηγανισμένο λάδι-βούτυρο.
  4. Καθαρίζουμε με ζεστό νερό την κατσαρόλα που σοτάραμε το κρέας, την βάζουμε πάλι στην φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα τυριά Philadelphia, και ανακατεύουμε να λιώσουν, μαζί με την κουταλιά λάδι.
  5. Προσθέτουμε λίγο ακόμη Collinese φρέσκο, τις κρέμες γάλακτος (πρώτα τις παγωμένες, και τέλος την Light) και ανακατεύουμε να αναμιχθούν τα υλικά καλά.
  6. Οταν η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο (αφαιρούμε το λάδι που έχουν βγάλει!) και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις μέσα στη σάλτσα (το κοτόπουλο πρέπει να καλύπτεται από την κρέμα.
  7. Σερβίρουμε ζεστό, πάνω σε ρύζι, ή μακαρόνια (κοφτό, πένες, βίδες).
Αν περισσέψει σάλτσα, μπορούμε να την κρατήσουμε σε σκεύος στην κατάψυξη και να την ζεστάνουμε ξανά ως συνοδευτική για μπιφτέκια, ρύζι, μακαρόνια, κλπ. Διατηρείται στην κατάψυξη σε αεροστεγές μπολ ως και 1 βδομάδα.

Συνδυάζεται με κόκκινο κρασί.

Τη συνταγή συνιστά: o Ιωάννης Αργυρός

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (12)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.