Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Λαζάνια αλα ογκρατέν
Υλικά
- 3/4 κιλά λαζάνια
- 80-100 gr. καρότα τρυφερά σε κύβους
- 80-100 gr. αρακά
- 80-100 gr. καλαμπόκι
- 15 φέτες μπέικον
- 15 φέτες ζαμπόν
- 1/4 κεφαλοτύρι τριμμένο
- 350 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 400 ml. κρέμα γάλακτος
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τα λαζάνια(να κρατάνε λίγο) και ρίχνουμε λίγο ωμό ηλιέλαιο.
- Σοτάρουμε πρώτα τα αλλαντικά και μόλις τσιγαριστούν ελαφρά προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά περίπου σε σιγανή φωτιά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αλλαντικά και τα λαχανικά στα λαζάνια και ανακατεύουμε προσθέτοντας το 1/3 από τα τυριά.
- Απλώνουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά.
- Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του πυρέξ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα τα τυριά.
Bonna Petit!!!
Τη συνταγή συνιστά: η Tammy&Pammy (δικής της εμπνεύσεως)
|
|