www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Πίτσα Εύκολη


Υλικά

  • Ζύμη:
    • 1 φλιτζάνι αλεύρι
    • 1 ποτηράκι κρασιού χλιαρό γάλα
    • 1 αυγό
    • 1 φακελάκι μαγιά (ξερή-σκόνη)
    • 3 κουταλιές λάδι
    • Λίγο αλάτι
  • Γέμιση:
    • 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
    • 10 φέτες πάριζα
    • 10 φέτες τυρί
    • 200 γρ. τυριά μαλακά (γκούντα, έμενταλ, κασέρι)
    • 1 πιπεριά
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Ρίγανη



Ετοιμασία

  1. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το αυγό το λάδι, το αλάτι και την ξερή μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα.
  2. Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια (προσθέτουμε αν χρειάζεται αλεύρι ή νερό).
  3. Απλώνουμε με τα δάκτυλά μας τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί ώστε να καλύψει όλο τα ταψί και τα τοιχώματα σε πολύ λεπτό φύλλο.
  4. Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ντομάτα με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και αρκετή ρίγανη και την απλώνουμε καυτή πάνω στη ζύμη.
  5. Στρώνουμε τις φέτες πάριζα μετά τις φέτες τυρί και τα τριμμένα τυριά κόβουμε την πιπεριά σε ροδέλες και την βάζουμε πάνω στη πίτσα.
  6. Αφήνουμε τη πίτσα περίπου 30-40 λεπτά με ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και κατόπιν την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία !

Τη συνταγή συνιστά: η Στέλλα Κ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (7)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.