Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πίτσα Εύκολη
Υλικά
- Ζύμη:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 ποτηράκι κρασιού χλιαρό γάλα
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι μαγιά (ξερή-σκόνη)
- 3 κουταλιές λάδι
- Λίγο αλάτι
- Γέμιση:
- 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα
- 10 φέτες πάριζα
- 10 φέτες τυρί
- 200 γρ. τυριά μαλακά (γκούντα, έμενταλ, κασέρι)
- 1 πιπεριά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το αυγό το λάδι, το αλάτι και την ξερή μαγιά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα.
- Ζυμώνουμε να γίνει μια μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια (προσθέτουμε αν
χρειάζεται αλεύρι ή νερό).
- Απλώνουμε με τα δάκτυλά μας τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί ώστε να καλύψει όλο τα ταψί και τα τοιχώματα σε πολύ λεπτό φύλλο.
- Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι την ντομάτα με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και αρκετή
ρίγανη και την απλώνουμε καυτή πάνω στη ζύμη.
- Στρώνουμε τις φέτες πάριζα μετά τις φέτες τυρί και τα τριμμένα τυριά κόβουμε την
πιπεριά σε ροδέλες και την βάζουμε πάνω στη πίτσα.
- Αφήνουμε τη πίτσα περίπου 30-40 λεπτά με ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη
και κατόπιν την ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία !
Τη συνταγή συνιστά: η Στέλλα Κ
|
|