www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Βαρένικα


Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • Αλεύρι (όσο πάρει)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 150 gr. φέτα τριμμένη
  • Αγελαδινό βούτυρο (σχεδόν 1/2 πακέτο)



Ετοιμασία

  1. Φτιάχνουμε ζυμάρι με το νερό, το αλεύρι και το αλάτι, πλάθουμε μικρά πιτάκια, τα γεμίζουμε με το τυρί, και τα κλείνουμε καλά για να μην ανοίξουν.
  2. Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο λάδι.
  3. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε ένα-ένα τα τυροπιτάκια προσεκτικά και βράζουμε τουλάχιστον για 1/2 ώρα (να ασπρίσουν).
  4. Οταν είναι έτοιμα να στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε (στρώση-στρώση) με το λιωμένο αγελαδινό βούτυρο.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή είναι ποντιακή και την έμαθα από την γιαγιά μου της Σοφία. Η μυρωδιά και η γεύση θα σας τρελάνουν!

Τη συνταγή συνιστά: η Νικολέττα Ατματζίδου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.