Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Βαρένικα
Υλικά
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- Αλεύρι (όσο πάρει)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 150 gr. φέτα τριμμένη
- Αγελαδινό βούτυρο (σχεδόν 1/2 πακέτο)
|
|
Ετοιμασία
- Φτιάχνουμε ζυμάρι με το νερό, το αλεύρι και το αλάτι, πλάθουμε μικρά πιτάκια, τα γεμίζουμε με το τυρί, και τα κλείνουμε καλά για να μην ανοίξουν.
- Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι και λίγο λάδι.
- Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε ένα-ένα τα τυροπιτάκια προσεκτικά και βράζουμε τουλάχιστον για 1/2 ώρα (να ασπρίσουν).
- Οταν είναι έτοιμα να στραγγίζουμε, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε (στρώση-στρώση) με το λιωμένο αγελαδινό βούτυρο.
Καλή σας όρεξη!
Η συνταγή είναι ποντιακή και την έμαθα από την γιαγιά μου της Σοφία. Η μυρωδιά και η γεύση θα σας τρελάνουν!
Τη συνταγή συνιστά: η Νικολέττα Ατματζίδου
|
|