Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πίτα με κρέμα τυριού
Υλικά
- 500 gr. σφολιάτα έτοιμη
- 300 gr. τυρί κρέμα
- 200 gr. μανιτάρια σε φέτες
- 5-6 φέτες ζαμπόν
- 200 gr.τυρί edam
- 1 κόκκινη πιπεριά ψημένη
- Λίγο βούτυρο για το ταψί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Λίγο λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε το τυρί, το edam (κομμένο σε κυβάκια), το ζαμπόν (ψιλοκομμένο), τα μανιτάρια, την πιπεριά (ψιλοκομμένη) και το αλατοπίπερο.
- Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα.
- Αλείφουμε με λίγο βούτυρο το ταψί και απλώνουμε την σφολιάτα προσέχοντας να καλυφθούν τα τοιχώματα του ταψιού.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με λίγο λάδι και απλώνουμε την γέμιση.
- Γυρνάμε τις άκρες τις σφολιάτας προς τα μέσα και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας με την κρέμα γάλακτος.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσει η επιφάνειά της.
Τη συνταγή συνιστά: η ginni (δικής της εμπνεύσεως)
|
|