Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρύζι με άσπρη σάλτσα με μανιτάρια
Υλικά
- Βούτυρο
- Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 κύβους βοδινό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρύζι
- Μαλλιά αγγέλου
- Αλεύρι
- 2 κρέμες γάλακτος
|
|
Ετοιμασία
- Ρίχνουμε μία κουταλιά βούτυρο στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια και τα σκεπάζουμε.
- Μετά από λίγο τα μανιτάρια μας βγάζουμε ζουμί που το βγάζουμε και το κρατάμε.
- Τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια ακόμα λίγο μόνο με πιπεράκι και αφού πάρουν χρώμα ρίχνουμε πάλι το ζουμί που κρατήσαμε και έναν κύβο βοδινού.
- Μόλις λιώσει ο κύβος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και στην μύτη του κουταλιού λίγο αλεύρι.
- Βράζουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε και το σύρουμε κάτω από την βρύση αφήνοντας να τρέχει λίγο νεράκι.
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο βούτυρο, έναν κύβο βοδινού και μια καλή κουταλιά μαλλιά αγγέλου ψιλοκομμένα.
- Μόλις τσιγαριστούν και πάρουν χρώμα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το ρύζι και ανακατεύουμε μια-δύο φορές.
- Σερβίρουμε το ρύζι και το περιχύνουμε με την σάλτσα μανιταριών
Τη συνταγή συνιστά: ο Tsantirakis E.(δικής του εμπνεύσεως)
|
|